При використанні такого способу консервована чорниця в підсумку буде нагадувати ягідне пюре, дуже солодке, але при цьому не таке приторне як варення. У такий ягоді зберігається її натуральний смак, кислинка і вітаміни.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1200 гр.
Процес приготування:
Готувати чорниці у власному соку з цукром без варіння на зиму просто! Чорницю ретельно переберіть. Важливо відібрати не тільки дрібне сміття, начебто листочків або гілочок, але і зіпсовані і давленные ягоди, тому що вони можуть надалі дати неприємний смак і зіпсувати всю закатку. Решту чорницю промийте під проточною водою і залиште в друшляку, щоб стекла вся рідина.
Коли чорниця отстоялась в друшляку, розкладіть її на рушник і залиште просихати.
Цукор відміряйте в наступному приблизному співвідношенні: один стакан цукру на 100 грам чорниці. Якщо ця кількість цукру здається вам занадто великим, можете варіювати його в залежності від своїх уподобань. Однак враховуйте, що для даного рецепту чорниці не повинно бути більше, ніж цукру.
З допомогою комбайна подрібніть ягоди до стану пюре, додаючи в процесі цукор. В кінцевому результаті у вас повинна вийти маса, за консистенцією нагадує желе.
Розлийте отриману масу по попередньо пастеризованим банкам. За бажанням можете покласти в них листочок м’яти для отримання більш цікавого смаку. Банки щільно закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму