Така чорниця зважаючи на велику кількість цукру дуже нагадує варення і за нудотності, і по консистенції. Однак готується набагато швидше, але при цьому і зберігається не так довго і виключно в холодильнику. Якщо хочете насолоджуватися такими ласощами протягом всієї зими, то його краще заморозити.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Чорниця – 250 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Готувати чорницю протерту з цукром в холодильнику просто! Ягоди переберіть, позбавляючись від видимого дрібного сміття і зіпсутих і недозрілих ягід. Пересипте відібрану чорницю в миску і залийте великою кількістю води. Руками акуратно перемішайте ягоди кілька разів, зберіть з поверхні новий сміття і злийте воду. Можете потім сполоснути чорницю в друшляку.
Перекладіть ягоди в глибоку миску і засипте цукром.
З допомогою заглибного блендера подрібніть ягоди до стану однорідного пюре.
Отриману масу перекладіть в невеликий сотейник і на середньому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Відразу після цього зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
Тим часом можете зайнятися стерилізацією банок. Є безліч способів, наприклад, на пару, з допомогою окропу, в духовці, мікрохвильовій печі і так далі. Виберіть найбільш зручний для себе. Після стерилізації дайте банкам і кришок охолонути і просохнути.
Розлийте джем по банкам і щільно закрутіть кришку. Приберіть банки в холодильник.
Приємного апетиту!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму