Видався хороший урожай слив? Хочеться приготувати нове ласощі з них на зиму? Вас порадує цей джем з м’ятою і корицею. Аромат у нього просто непередаваний. А який ніжний смак неперевершений у такої заготовки!
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя (солодка) – 3 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Кориця – 2 палички
- М’ята свіжа – 1 пучок
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для чебуреків як в чебуречній з бульбашками. Сливи вимити, розділіть навпіл і вийміть кісточки. М’яту промийте і зв’яжіть в пучок. Поставте вимиті з содою банки стерилізуватися в духовку.
Ягоди складіть у каструлю і поставте на невеликий вогонь. Варіть 15 хвилин постійно помішуючи. Вимкніть вогонь і пюрируйте ягоду заглибним блендером. Всипте цукор і знову поставте на малий вогонь. Варіть 10 хвилин, постійно перемішуючи.
Покладіть в джем корицю і м’яту і готуйте 15 хвилин, поки маса не загусне.
Приберіть з джему спеції і розподіліть по підготовленим банкам. Закрутіть кришку і переверніть тару догори дном. Накрийте ковдрою і залиште на добу.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення зі слив з корицею Джеми Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок