Джем із слив п’ятихвилинка точно сподобатися любителям сливового варення. Готувати його дуже швидко, але щоб воно вийшло густим і соковитим, краще настояти сливи в цукрі кілька годин. Такий джем стане смачною начинкою для пирогів, булочок та млинців!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з слив п’ятихвилинка просто! Сливи промиваємо водою і розрізаємо на половинки, щоб прибрати кісточки. А потім ріжемо сливи ще, на більше дрібні частини.

Засипаємо сливи цукром і залишаємо настоятися на 4 години, щоб сливи пустили сік.

Після цього відправляємо сливи на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сливи ще 5 хв. Якщо утворюється пінка, то її потрібно прибрати, інакше варення швидко зіпсується.

Розкладаємо варення в стерилізовані банки і закатуємо. Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі і ставимо в холод.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Джеми Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму