Джем із слив п’ятихвилинка точно сподобатися любителям сливового варення. Готувати його дуже швидко, але щоб воно вийшло густим і соковитим, краще настояти сливи в цукрі кілька годин. Такий джем стане смачною начинкою для пирогів, булочок та млинців!
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з слив п’ятихвилинка просто! Сливи промиваємо водою і розрізаємо на половинки, щоб прибрати кісточки. А потім ріжемо сливи ще, на більше дрібні частини.
Засипаємо сливи цукром і залишаємо настоятися на 4 години, щоб сливи пустили сік.
Після цього відправляємо сливи на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сливи ще 5 хв. Якщо утворюється пінка, то її потрібно прибрати, інакше варення швидко зіпсується.
Розкладаємо варення в стерилізовані банки і закатуємо. Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі і ставимо в холод.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Джеми Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму