За цим рецептом ви можете приготувати незвичайний сливовий джем зі смаком цитрусових і ніжною консистенцією. Готується він швидко. Фрукти подрібнюються блендером і варяться до потрібної густоти.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Слива синя (без кісточок) – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для готування варення зі слив з апельсином? Сливи для приготування добре промийте проточною водою і обсушіть рушником. Апельсини обшпарте окропом, щоб краще розкрився з арматури, і потім ретельно помийте.
Промиті сливи розрізати на половинки і видалити кісточки.
Очистіть від шкірки апельсини, розділіть їх на часточки і максимально видаліть білі перегородки і кісточки. М’якоть апельсина наріжте на шматочки.
Нарізані сливи і апельсини перекладіть в каструлю для варіння варення і подрібніть заглибним блендером на великій швидкості до однорідного стану.
Потім до отриманого фруктового пюре насипте розраховане кількість цукру, перемішайте, щоб цукор розчинився, і поставте каструлю на вогонь. Можете за бажанням додати до джему корицю або ваніль. Варіть джем на маленькому вогні протягом 15 хвилин від початку кипіння. Обов’язково зніміть пінку з джему і періодично помішуйте його, щоб не підгорів. Час варіння можете збільшити, щоб зробити джем густішим.
Поки джем вариться, стерилізуйте будь-яким способом баночки і прокип’ятіть кришки. Перевірте джем на готовність, капнувши його на блюдце. У готового джему крапля не розтечеться. Гарячий джем розлийте в підготовлені банки і відразу герметично закупорьте.
Банки переверніть на кришки і остудіть під теплим покривалом. Потім перенесіть їх в місце зберігання. Джем із слив з апельсином готовий. Можете подавати його до чаю або використовувати для домашньої випічки.
Їжте на здоров’я!
Варення з слив Варення зі слив з апельсином Варення зі сливи без кісточок Джеми Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок