Чорна смородина – ягода, багата вітаміном С. Пектин – натуральний компонент, що входить до складу безлічі ягід і фруктів. У чорній смородині менше натурального компонента, ніж у червоній смородині. Тому для джему з ягоди нам потрібно харчова добавка з желюючою агентом, яка дозволить створити унікальну текстуру.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина заморожена – 1 кг
- Пектин – 10 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування джему з чорної смородини з пектином. Підготуйте необхідні продукти для джему.
Чорну смородину переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
В глибоку ємність перекладіть чисті ягоди чорної смородини і подрібніть їх заглибним блендером.
Додайте цукровий пісок і пектин і ще раз пробийте заглибним блендером.
В каструлю або чашку, де будете варити варення, перелийте подрібнені ягоди.
Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Кип’ятіть 2-3 хвилини.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані.
Банки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам.
Гарячі банки з варенням з чорної смородини добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день можна дегустувати варення.
Приємного насолоди!
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми