Шматочки кавуна поливаються лимонним соком, засипають цукром і залишають мінімум на півгодини. Потім все відправляється в каструлю і вариться на повільному вогні протягом години. Кавун пробивається блендером і готовий джем розливають по банках.


Інгредієнти: на 1 л.

  • М’якоть кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонний сік – 1 склянка
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування джему з кавуна на зиму? Для початку ретельно промиваємо кавун під проточною водою.

Розрізаємо його і вирізаємо м’якоть. Очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками середнього розміру. Перекладаємо в глибоку ємність, додаємо лимонну цедру, поливаємо столовою ложкою соку лимона і засипаємо все цукровий пеком. Даємо постояти близько 30-60 хвилин, щоб кавун виділив сік.

Перекладаємо всі вміст в каструлю з товстим дном, ставимо на повільний вогонь і варимо протягом однієї години.

Після закінчення цього часу беремо занурювальний блендер і пробиваємо їм отриману масу до стану пюре.

Банки з кришками заздалегідь стерилізуємо зручним способом і розливаємо по них ще гарячий джем. Щільно закриваємо і даємо постояти до повного охолодження. Далі відправляємо банки в придатне для зберігання місця, дістаємо взимку і насолоджуємося приголомшливим смаком. Приємного апетиту!

Варення з кавуна Варення з м'якоті арбуза Джеми Кавун на зиму в банках