Рекомендую приготувати запашний і яскравий за смаком джем з малини з пектином. Ароматний джем чимось нагадує бабусине варення, яке вона подавала на сніданок з тонкими млинцями. Цей смак дитинства ні з чим не зможе зрівнятися. Обов’язково приготуйте це чудове частування.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Малина – 500 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Пектин – 25 гр.
- Вода – 80 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати джем з малини з пектином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування джему. Малину ретельно переберіть. Акуратно промийте ягоди у воді, викладіть на дрібне сито і дайте стекти зайвої рідини.
Викладіть підготовлені ягоди в глибоку ємність. За допомогою заглибного блендера подрібніть ягоди до однорідного стану. Якщо блендера немає, скористайтеся картофелемялкой.
Ягідну масу викладіть в сотейник з товстим дном. В окремій ємності з’єднайте пектин і необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і додайте в сотейник.
Потім поставте ємність з малиною на повільний вогонь, влийте необхідну кількість питної води, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть малиновий джем 15 хвилин. Додайте лимонний сік і перемішайте.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Ополоником акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам.
Банки з малиновим джемом закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште до повного охолодження в такому положенні, потім перемістіть джем в темне місце на зберігання.
Готовий малиновий джем подавайте на стіл до ароматного чаю або свіжозвареної кави.
Приємного насолоди!
Варення з малини Джеми Конфітюр з малины Малина на зиму Повидло з малини