З різних рецептів приготування варення з полуниці самим простим і швидким є полуничний джем без варіння. Основа його – пропорція полуниці і цукру 1:1,5, а цукор одночасно є консервантом і згущувачем. Таке варення добре просочує коржі домашньої випічки, підходить для морсу або просто до чаю.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Спирт – 50 мл
Процес приготування:
Готувати джем з полуниці без варіння на зиму просто! Для цієї заготовки полуницю промийте, видаліть чашолистки і ягоди обсушіть рушником. Відміряйте потрібну кількість цукру. Спирт потрібен для консервації такого джему за умови зберігання його в підвалі.
Підготовлену полуницю перекладіть в сухий посуд і засипте потрібною кількістю цукру. Потім за допомогою заглибного блендера полуницю подрібніть до повного розчинення цукру.
Отримане полуничне пюре розлийте в баночки, простерилізовані сухим способом. Для зберігання в холодильнику баночки відразу закупорьте прокип’яченими кришками.
Для зберігання цієї заготовки в підвалі поверх джему налийте по ½ чайної ложки спирту і підпаліть його. Коли спирт повністю згорить і заодно знищить всіх мікробів, баночки щільно закупорьте.
При зберіганні на холоді джем з полуниці добре загусне і його можна їсти.
Смачних і вдалих заготовок!
Варення з перетертої клубники Варення з полуниці Варення з полуниці без варіння Варенье Джеми Полуниця без варіння на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму