Хто ж не любить взимку пропустити ложечку-другу полуничного джему з чаєм? Але не всі люблять присмак желатину в такому ласощі. Агар-агар на відміну від желатину не має ні смаком, ні запахом, а діє навіть швидше. Тому беріть на озброєння цей рецепт джему з полуниці з агар-агаром.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 640 гр.
- Агар-агар – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з полуниці з агар-агаром? Ягоди полуниці перебрати, видалити хвостики. Очищені ягоди помити і просушити на паперовому рушнику.
Частина полуниці нарізати невеликими шматочками.
Викласти нарізану полуницю в каструлю, засипати туди цукор.
Решту полуниці перекрутити в блендері в пюре.
Вийшло полуничне пюре відправити в каструлю до решти інгредієнтів. Поставити каструлю на повільний вогонь, додати вершкове масло і довести полуничну масу до кипіння. Варити джем 10 хвилин після закипання, потім вогонь вимкнути. Джему з полуниці дати охолонути приблизно 15 хвилин.
В окремій ємності змішати агар-агар з 2 столовими ложками цукру, всипати отриману суміш в полуничний джем.
знову поставити Каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити після ще 10 хвилин. Банки і кришки для закочування джему стерилізувати. Готовий джем з полуниці з агар-агаром розлити по банках, закатати. Укутати банки пледом, дати їм охолонути. Після переставити банки з полуничним джемом на зберігання в прохолодне темне місце. Це дуже смачно!
Джем з полуниці Джем з полуниці з агар агаром Джеми Желе на зиму Полуниця на зиму