Хто ж не любить взимку пропустити ложечку-другу полуничного джему з чаєм? Але не всі люблять присмак желатину в такому ласощі. Агар-агар на відміну від желатину не має ні смаком, ні запахом, а діє навіть швидше. Тому беріть на озброєння цей рецепт джему з полуниці з агар-агаром.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 640 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з полуниці з агар-агаром? Ягоди полуниці перебрати, видалити хвостики. Очищені ягоди помити і просушити на паперовому рушнику.

Частина полуниці нарізати невеликими шматочками.

Викласти нарізану полуницю в каструлю, засипати туди цукор.

Решту полуниці перекрутити в блендері в пюре.

Вийшло полуничне пюре відправити в каструлю до решти інгредієнтів. Поставити каструлю на повільний вогонь, додати вершкове масло і довести полуничну масу до кипіння. Варити джем 10 хвилин після закипання, потім вогонь вимкнути. Джему з полуниці дати охолонути приблизно 15 хвилин.

В окремій ємності змішати агар-агар з 2 столовими ложками цукру, всипати отриману суміш в полуничний джем.

знову поставити Каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити після ще 10 хвилин. Банки і кришки для закочування джему стерилізувати. Готовий джем з полуниці з агар-агаром розлити по банках, закатати. Укутати банки пледом, дати їм охолонути. Після переставити банки з полуничним джемом на зберігання в прохолодне темне місце. Це дуже смачно!

Джем з полуниці Джем з полуниці з агар агаром Джеми Желе на зиму Полуниця на зиму