Фаршировані печериці на мангалі – універсальне блюдо. Воно може використовуватися в якості закуски, в качестве гарнір для м’яса, риби або овочів, в якості основного блюда з зеленню або будь-яким гарніром. Так чи інакше, фаршировані шампіньйони – дуже смачне і ароматне блюдо з димком.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Печериці свіжі – 10 шт.
- Сир – 100 гр.
- Ковбаса сирокопчена – 50 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Масло рослинне – 40 гр.
- Цибуля зелена – 15 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати фаршировані печериці на мангалі легко! Печериці промити, просушити на кухонному рушнику. Видалити плівку з капелюшків грибів, а також ніжки, щоб було місце для начинки. Ніжки залишити, вони нам ще знадобляться.
Часник очистити, натерти на дрібній тертці.
В целофановий пакет скласти очищений печериці, часник. Додати в пакет майонез, акуратно все перемішати.
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Подрібнити також залишені ніжки печериць.
Сирокопчену ковбасу нарізаємо маленькими кубиками.
Помідор помити, просушити і також дрібно нарізати.
В глибокій ємності змішати цибулю, гриби, ковбасу, помідор. Петрушку і зелену цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Додати зелень до решти інгредієнтів, все ретельно перемішати.
На рослинному маслі обсмажити начинку для печериць до появи золотистої апетитною скоринки.
Дістати капелюшки печериць з пакета, викласти їх на решітку. Смажити гриби на мангалі з двох сторін до легкого зарум’янювання.
Сир натерти на крупній тертці.
Начинку викласти на кожну капелюшок печериці. Гриби посипати сиром. Поставити решітку з грибами знову на мангал на 5 хвилин.
Готові фаршировані печериці на мангалі прикрасити зеленню і можна подавати на стіл!
Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Овочі гриль на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі