Ідеальна глазур – глянсова, пластична, приємна на смак, готується легко, не кришиться при нарізуванні. Прикрашати нею паски потрібно відразу ж, так як вона досить швидко схоплюється і густіє.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Желатин харчовий – 12 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з цукрової пудри і желатину? У миску покласти желатин і заливаємо його однією столовою ложкою води із загальної кількості. Перемішуємо і залишаємо для набухання на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Для приготування цукрового сиропу, в сотейник покласти цукрову пудру, вливаємо воду, що залишилася і зазначена кількість лимонного соку. Перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо сироп практично до кипіння при помішуванні і знімаємо з плити.
У гарячий сироп додаємо замочений желатин і ретельно перемішуємо лопаткою або віночком.
Починаємо збивати сироп з желатином міксером на високій швидкості. По мірі збивання маса буде біліти, густіти і ставати щільніше. Орієнтовно на процес збивання піде чотири-п’ять хвилин.
Відразу після приготування глазурі починаємо наносити її на поверхню пасок. Зручно для цього просто опускати в глазур верхівки пасок. Також можна наносити глазур з допомогою силіконової пензлика.
Поки глазур не схопилася на куличах, можна посипати її кондитерськими декоративними елементами – вони добре зафіксуються.
Приємного апетиту!
Великодні паски без молока Глазур для паски Глазур для пасок, яка не обсипається і не липне Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Цукрова глазур для паски