Горбуша – корисна риба, яку можна знайти у магазині в будь-який час року. Існує безліч різних рецептів приготування горбуші. Сьогодні я хочу поділитися рецептом горбуші в маринаді з морквою і цибулею. Блюдо виходить соковитим і ніжним, його можна подавати як самостійне або додатково приготувати до нього гарнір.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Горбуша – 1 кг
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші в маринаді з морквою і цибулею? Горбушу ретельно промийте під проточною водою. Видаліть голову, хвіст очистити від нутрощів і плавників. Знову промийте під водою і обсушити паперовими рушниками. Тушку горбуші наріжте на стейки.
На тарілку викладіть невелику кількість пшеничного борошна, додайте сіль і ретельно перемішайте суміш. Шматочки горбуші обваляйте в сухих інгредієнтів з двох сторін.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні і обсмажте шматочки горбуші до золотистої скоринки з двох сторін.
Обсмажену горбушу викладіть на попередньо підготовлений лист.
помістіть Деко в попередньо розігрітий духову шафу на 20 хвилин і готуйте при температурі 200 градусів.
Тим часом приготуйте маринад. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте невеликими шматочками.
Моркву ретельно вимийте під водою, потім очистіть від шкірки овочечисткою і натріть на тертці для моркви по-корейськи або наріжте тонкою соломкою.
Ріпчасту цибулю викладіть на попередньо розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажте до розм’якшення.
Потім викладіть підготовлену моркву, ретельно перемішайте, періодично помішуючи, обсмажте приблизно 5-7 хвилин.
Додайте невелику кількість питної води так, щоб вона повністю покрила овочі. Потім влийте оцтову есенцію, додайте чорний перець горошком і лавровий лист, ретельно перемішайте і тушкуйте приблизно 15 хвилин на повільному вогні.
Коли рідина практично випарується, додайте необхідну кількість кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості питної води. Ретельно перемішайте і протушкувати буквально пару хвилин.
Приготований маринад рівномірним шаром розподілите по горбуші. Після чого знову помістіть в духовку і готуйте ще 5-7 хвилин.
Готову горбушу в маринаді з морквою і цибулею акуратно вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці