Горбуша – корисна риба, яку можна знайти у магазині в будь-який час року. Існує безліч різних рецептів приготування горбуші. Сьогодні я хочу поділитися рецептом горбуші в маринаді з морквою і цибулею. Блюдо виходить соковитим і ніжним, його можна подавати як самостійне або додатково приготувати до нього гарнір.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Горбуша – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горбуші в маринаді з морквою і цибулею? Горбушу ретельно промийте під проточною водою. Видаліть голову, хвіст очистити від нутрощів і плавників. Знову промийте під водою і обсушити паперовими рушниками. Тушку горбуші наріжте на стейки.

На тарілку викладіть невелику кількість пшеничного борошна, додайте сіль і ретельно перемішайте суміш. Шматочки горбуші обваляйте в сухих інгредієнтів з двох сторін.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні і обсмажте шматочки горбуші до золотистої скоринки з двох сторін.

Обсмажену горбушу викладіть на попередньо підготовлений лист.

помістіть Деко в попередньо розігрітий духову шафу на 20 хвилин і готуйте при температурі 200 градусів.

Тим часом приготуйте маринад. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте невеликими шматочками.

Моркву ретельно вимийте під водою, потім очистіть від шкірки овочечисткою і натріть на тертці для моркви по-корейськи або наріжте тонкою соломкою.

Ріпчасту цибулю викладіть на попередньо розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажте до розм’якшення.

Потім викладіть підготовлену моркву, ретельно перемішайте, періодично помішуючи, обсмажте приблизно 5-7 хвилин.

Додайте невелику кількість питної води так, щоб вона повністю покрила овочі. Потім влийте оцтову есенцію, додайте чорний перець горошком і лавровий лист, ретельно перемішайте і тушкуйте приблизно 15 хвилин на повільному вогні.

Коли рідина практично випарується, додайте необхідну кількість кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості питної води. Ретельно перемішайте і протушкувати буквально пару хвилин.

Приготований маринад рівномірним шаром розподілите по горбуші. Після чого знову помістіть в духовку і готуйте ще 5-7 хвилин.

Готову горбушу в маринаді з морквою і цибулею акуратно вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці