Пікантну аджику з кабачків можна використовувати в якості соусу, а також для приготування холодних закусок. Таке блюдо швидке і легке у виконанні, крім того, його можна заготовити на зиму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 350 гр.
- Морква – 350 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 200 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з кабачків на зиму гостру? Підготуємо необхідні інгредієнти. Всі овочі ретельно промиваємо, деякі – очищаємо від шкірки.
Подрібнюємо овочі зручним способом. Перець, кабачки, яблука і моркву можна відправити в м’ясорубку. Після чого їх складаємо в загальну каструлю, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 1 години.
Подрібнюємо свіжу зелень і часник. Додаємо їх до тушкованої суміші. Перемішуємо і продовжуємо готувати 10 хвилин.
Після зелені і часнику додаємо сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Готово! Гаряче блюдо можна розливати по стерилізованим банкам.
Гостру кабачкову аджику остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика пальчики оближеш на зиму Кабачки на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму