Класичний салат грецької кухні готується без авокадо, але цей плід точно не буде тут зайвим. Його ніжна, трохи масляниста м’якоть дуже збагатить такий салат, несучи з собою не тільки новий смак, але і багато корисних мікроелементів та вітамінів. А щоб смакова симфонія цієї страви зазвучала зовсім по-грецьки, додайте сюди не просто звичний сир «Фета» з магазину, але і, наприклад, шматочки якого-небудь солоненьке козячого або овечого сиру, найкраще – домашнього.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маслини без кісточок – 1 банка
  • Листовий салат – 200 гр.
  • Петрушка – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Сир вершковий (кубиками) – 150 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Орегано – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати грецький салат з авокадо, спочатку потрібно надрізати на дві частини авокадо до самої кісточки, потім легко покрутити цей плід у різні боки, щоб кісточка відокремилася. Потім зніміть шкірку з авокадо і наріжте м’якоть кубиками. Викладіть В салатницю кубики і збризніть їх лимонним соком.

Обмийте салатний мікс або листя зеленого салату, обсушіть, порвіть руками. Додайте в салатницю.

Туди ж додайте і болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками.

Наріжте огірок і помідори крупно, а цибулю – півкільцями.

Додайте в салат кубики сиру.

В кінці не забудьте додати маслини і присипати салат сушеним орегано. Потім блюдо підсолити, поперчіть за смаком, заправте лимонним соком і оливковою олією. Дуже акуратно перемішайте грецький салат з авокадо, щоб сир не розламався, розкладіть порційно і відразу ж подавайте до столу. За бажанням салат можна прикрасити свіжою петрушкою або базиліком.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю