Класичний салат грецької кухні готується без авокадо, але цей плід точно не буде тут зайвим. Його ніжна, трохи масляниста м’якоть дуже збагатить такий салат, несучи з собою не тільки новий смак, але і багато корисних мікроелементів та вітамінів. А щоб смакова симфонія цієї страви зазвучала зовсім по-грецьки, додайте сюди не просто звичний сир «Фета» з магазину, але і, наприклад, шматочки якого-небудь солоненьке козячого або овечого сиру, найкраще – домашнього.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маслини без кісточок – 1 банка
- Листовий салат – 200 гр.
- Петрушка – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Сир вершковий (кубиками) – 150 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Орегано – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати грецький салат з авокадо, спочатку потрібно надрізати на дві частини авокадо до самої кісточки, потім легко покрутити цей плід у різні боки, щоб кісточка відокремилася. Потім зніміть шкірку з авокадо і наріжте м’якоть кубиками. Викладіть В салатницю кубики і збризніть їх лимонним соком.
Обмийте салатний мікс або листя зеленого салату, обсушіть, порвіть руками. Додайте в салатницю.
Туди ж додайте і болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками.
Наріжте огірок і помідори крупно, а цибулю – півкільцями.
Додайте в салат кубики сиру.
В кінці не забудьте додати маслини і присипати салат сушеним орегано. Потім блюдо підсолити, поперчіть за смаком, заправте лимонним соком і оливковою олією. Дуже акуратно перемішайте грецький салат з авокадо, щоб сир не розламався, розкладіть порційно і відразу ж подавайте до столу. За бажанням салат можна прикрасити свіжою петрушкою або базиліком.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю