Щоб домашній гусак в духовці вийшов максимально соковитим і м’яким, приготуйте його з додаванням апельсинів. Також цитруси додадуть птиці приємну кислинку і яскравий аромат.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Апельсин – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати гусака цілком з апельсинами в духовці. Птицю добре промиваємо в холодній воді, потім витираємо паперовим рушником.
Два апельсина поділяємо на тонкі кружечки. Решта – на невеликі шматочки, які зручно буде розміщувати всередину гусака.
Повертаємося до тушки. Її заздалегідь слід обмазати сумішшю з солі, масла і спецій. Також промазати варто й усередині продукту.
Начиняємо підготовленого гусака шматочками апельсина і викладаємо її на деко або форму для випікання. Готуємо 1 годину при температурі 180 градусів, потім додаємо до страви кружальця апельсину і продовжуємо випікати ще годину.
Готового гусака з апельсинами виймаємо з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Качка з апельсинами в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак