Для великого сімейного вечері можна запекти соковитого і ароматного гусака з хрустким картоплею. Завдяки універсальному рецептом, ви отримаєте гаряче блюдо з гарніром. Спробуйте!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гусака цілком з картоплею запеченого в духовці. Гарненько промиваємо птицю всередині і зовні. Обтираем паперовим рушником.
Руками натираємо тушку сіллю. Всередині також слід обмазати.
Далі поливаємо продукт рослинним маслом і обсипаємо спеціями.
Перекладаємо гусака у форму для випікання. Готуємо при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
Через годину чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Викладаємо овочі в форму до напівготового гусака. Випікаємо стільки ж за часом.
Готовий м’ясний продукт викладаємо на велику тарілку разом з картоплею і подаємо до столу!
Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Рецепти на Новий рік