Гуска запечена в духовці виходить неймовірно ніжним, соковитим і апетитним. А картопля з цибулею і морквою – просто смакота! Таке блюдо сподобається і рідним і гостям! Дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

Як почати готувати гусака в горщику з картоплею в духовці? М’ясо гусака промиваємо водою і ріжемо на шматочки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі 7-10 хв

Моркву чистимо й ріжемо кружальцями.

А цибулю, очищений від лушпиння, нарізаємо півкільцями.

Тепер почистимо і поріжемо кубиками середнього розміру картоплю.

Беремо горщик, заливаємо в нього воду і викладаємо шарами – шматочки гусячого м’яса, картопля, цибуля та морква. Кожен шар трохи солимо і приправляємо, верх посипаємо кропом. Ставимо страву запікатися на 60 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік