Шикарний вид запеченого в рукаві гуску, та ще з хрусткою скоринкою, прикрасить будь-банкетний стіл і порадує ваших гостей чудовим смаком. В рукаві м’ясо гусака завжди виходить дуже м’яким і соковитим. Святковий аромат додадуть гусака яблуко, мандарин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 2.5 кг
- Яблука – 4 шт.
- Мандарин – 2 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Приправа (на вибір) – 1 пакет
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати гусака в рукаві з хрусткою скоринкою, запеченого в духовці? Спочатку підготуйте тушку гусака для запікання. Видаліть пінцетом залишки пера і тушку добре промийте і зсередини, і зовні.
В окремий посуд насипте приправу для птиці, сіль, додайте сік половинки лимона і подрібнений часникодавку часник.
Ці інгредієнти добре перемішайте і отриманою сумішшю натріть гусака з усіх боків. Натирайте тушку круговими масажними рухами.
Яблука почистіть і наріжте на невеликі шматочки. Мандарини розділити на часточки.
Цю фруктову начинку помістіть в черевце птиці, заповнюючи його не дуже щільно.
Стінки черевця закріпіть зубочистками або зашийте ниткою, щоб фруктовий сік не витік і добре просочив м’ясо птиці. Підготовлену тушку помістіть в кулінарний рукав і кінці рукава закріпіть кліпсами.
Потім гусака перекладіть на деко і помістіть на 1,5 години в духовку, розігріту до 180°С.
За 15 хвилин до закінчення готування обережно розріжте пакет ножем, краї його розгорніть і полийте тушку соком і жиром від випікання.
Запеченого в рукаві гусака перекладіть на красиве блюдо, декоруйте по своєму смаку фруктами або овочами і подайте до столу.
Смачних і вдалих страв!
Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці