Гусак, запечений шматочками, виходить дуже ніжним і м’яким. Весь секрет – у правильному маринаді. Готуємо його з додаванням меду і гірчиці. М’ясо птиці дуже «любить» ці інгредієнти. Запікати пропонуємо в казані або будь високої форми – шматочки гусака виділять сік, жир і будуть повністю занурені в цю ароматну суміш. М’ясо добре протушкується і вийде соковитим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1.5 – 2 кг
- Яблука – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати гусака, запеченого шматочками з медом? Тушку гусака добре миємо, обсушуємо від зайвої вологи і розбираємо на шматки.
Яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на чотири частини. Вирізаємо насіннєві коробочки і розрізаємо кожну четвертинку ще раз навпіл.
В невелику миску поміщаємо рідкий мед, гірчицю, майонез. Добре змішуємо соуси до однорідності. Додаємо сухі прянощі: чорний мелений перець, куркуму, суміш спецій для курки, сіль за смаком. Ще раз перемішуємо.
Кожен шматочок гусака обмазуємо отриманим маринадом і укладаємо в казан або іншу товстостінну форму з високими бортами.
Укладаючи шматки гусака в маринаді, чергуємо їх з яблуками. Додатково можна посипати сіллю шматки птиці за бажанням. Таким чином укладаємо всі шматочки гусака. Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Ставимо форму на середньо-нижній рівень, закриваємо кришкою і запікаємо протягом години.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку, знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо запікати птаха ще одну годину. Готову страву дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо зеленню. Відмінним гарніром послужить картопляне пюре і свіжий салат з овочів.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак з медом в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Рецепти на Новий рік