Смачний, апетитний гуска з чорносливом і курагою виходить просто неймовірним! Ніжне і соковите м’ясо і ароматні сухофрукти стануть чудовою прикрасою святкового столу! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Курага – 200 гр.
- Чорнослив – 200 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Мед – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гусака з чорносливом і курагою, запеченого в духовці? Чорнослив і курагу промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин, щоб вони стали м’якими. Потім зливаємо воду.
Гусака миємо, чистимо від зайвого жиру і вирізаємо гузку.
Половинку лимона ріжемо кружальцями.
Змащуємо гусака медом, сіллю і чорним меленим перцем.
Перекладаємо гусака в рукав для запікання і начиняємо його чорносливом, курагою і шматочками лимона. Закриваємо рукав і проколюємо його в декількох місцях. Запікаємо гусака 3 години. При 180 градусах.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з медом в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гуска з чорносливом в духовці Різдвяний гусак