Смачний, апетитний гуска з чорносливом і курагою виходить просто неймовірним! Ніжне і соковите м’ясо і ароматні сухофрукти стануть чудовою прикрасою святкового столу! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Курага – 200 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Мед – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гусака з чорносливом і курагою, запеченого в духовці? Чорнослив і курагу промиваємо і заливаємо окропом на кілька хвилин, щоб вони стали м’якими. Потім зливаємо воду.

Гусака миємо, чистимо від зайвого жиру і вирізаємо гузку.

Половинку лимона ріжемо кружальцями.

Змащуємо гусака медом, сіллю і чорним меленим перцем.

Перекладаємо гусака в рукав для запікання і начиняємо його чорносливом, курагою і шматочками лимона. Закриваємо рукав і проколюємо його в декількох місцях. Запікаємо гусака 3 години. При 180 градусах.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з медом в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гуска з чорносливом в духовці Різдвяний гусак