Варення з полуниці з соковитими цільними ягодами – просто насолода! Воно виходить неймовірно смачним, ароматним і густим. Звичайно, така краса вимагає часу і терпіння. Зате десерти і випічка з нею виходить справжнім шедевром!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до приготування густого варення з полуниці з цілими ягодами. Полуницю ретельно перебираємо, викидаємо гнилі ягоди і видаляємо черешки.
Тепер засипаємо відібрані ягідки суниці цукром і, не перемішуючи, залишаємо їх настоятися на ніч. Так полуниця виділить сік і залишиться цілісною.
Відправляємо ягоди на плиту і на повільному вогні варимо, поки цукор повністю не розчиниться і не перетвориться в сироп. Коли варення закипить, варимо ще 5 хв. і прибираємо з вогню до повного охолодження на 12 годин.
Знову ставимо на плиту і повторюємо процес ще 2 рази. Після цього розкладаємо варення в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Залишаємо полуничне варення остигати при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму