До промитої смородині додається вода, все доводиться до кипіння і вариться 5 хвилин. Потім ягоди протирають через сито, до них додається цукор і все вариться ще п’ять хвилин. Готове желе розкладається по банкам і закочується.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати густе желе з червоної смородини п’ятихвилинка на зиму просто! Для початку перебираємо червону смородину, після чого ретельно промиваємо під проточною водою. Далі відкидаємо ягоди в друшляк і даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина. Прибираємо гілки, перекладаємо смородину в каструлю і злегка придавлюємо її. Потім додаємо до ягід питну воду.

Ставимо каструлю на вогонь і доводимо ягоди до кипіння. Далі варимо протягом п’яти хвилин, не збавляючи температуру.

Через деякий час протираємо м’яку червону смородину через дрібне сито, щоб прибрати кісточки. Додаємо в отримане пюре цукровий пісок, все добре перемішуємо і повертаємо на вогонь. Знову доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.

Розкладаємо гаряче желе попередньо простерилизованным банкам і закочує його такими ж стерильними кришками. Закутуємо все в рушник і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Відправляємо смородину на зберігання в темне і прохолодне місце.

Дістаємо взимку і використовуємо в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом. Приємного апетиту!

Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини