В якості начинки для кондитерських виробів краще всього використовувати чорницю, уварену до стану густого джему. Саме така консистенція з мінімальною кількістю рідини найбільш підходить в пиріжки, пончики та торти.
Інгредієнти: на 2 л.
- Чорниця – 1,7 кг
- Вода – 180 мл
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як приготувати густий чорничний джем? Чорницю перебрати від листочків, пошкоджених ягід і сміття. Ягоди помити у великій кількості води, викласти в сито, щоб пішла зайва волога.
Цукор з водою змішати в сотейнику, поставити на сильний вогонь. Зварити сироп. У сироп опустити ягоди чорниці у вигляді пюре (попередньо пробити блендером). Довести до кипіння, варити на середньому вогні, активно помішуючи і знімаючи піну, 45-50 хв
Банки попередньо вимити в содовому розчині разом з кришками, потім добре прополоскати. Простерилізувати скляну тару над парою, кришки піддати кип’ятіння протягом 5 хв. Розлити густий джем з чорниці по стерильним банкам, закатати за допомогою машинки. Перевернути банки догори дном і дати охолонути до кімнатної температури під теплою ковдрою.
Після повного охолодження унести банки з джемом в підвал або комору, де вони зберігатимуться до вживання.
Приємного апетиту!
Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму