Цікаве східне блюдо з соковитою начинкою з картоплі і капусти, яку можна приготувати в пост. Готується ханум на пару, тому є низькокалорійним і поживним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 260 мл
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Капуста білокачанна – 350 – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 1 – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ханум з картоплею і капустою. Змішайте просіяне борошно і сіль. Окремо змішайте яйце, воду і рослинну олію. Потім з’єднайте всі компоненти і замісіть тісто.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Капусту нашаткуйте тонкими смужками. Картопля очистіть і натріть на крупній тертці. Обсмажте спочатку цибулю на сковороді.
Потім додайте капусту і картоплю. Смажте до м’якості, посоліть і приправити овочі за смаком.
Тісто розділити на 2-3 частини і розкачайте їх.
На тісто викладіть начинку, рівномірно розподіліть її і згорнути рулети.
Готуйте ханум на пару 40 хвилин.
Готову страву за бажанням можна змастити вершковим масло і подавати на стіл зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Ханум