Класичний суп харчо роблять з яловичини. Бульйон на цьому м’ясі виходить в міру жирним і дуже наваристим, тому це блюдо добре насичує, додає сил і втамовує голод. Те, що потрібно для ситного сімейного обіду.
Інгредієнти: на порції.
- Кінза – 1 пучок
- Лавровий лист – 3 шт.
- Суміш перців – за смаком
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Рис білий – 50 гр.
- Яловичина – 1 кг
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Приступимо до готування харчо з яловичини з волоськими горіхами. Яловичину промийте під холодною водою і поставте варитися. У процесі варіння знімайте з поверхні бульйону піну.
Коли бульйон закипить, додайте зелень, суміш перців і лавровий лист. Варіть 40 хвилин, після чого видаліть спеції та зелень з бульйону.
Картоплю і моркву очистіть. Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Додайте в бульйон до м’яса картоплю, моркву і рис.
Цибулю очистіть, наріжте кубиками і додайте в каструлю. Часник очистіть від лушпиння і цілком відправте його в суп. Варіть 20 хвилин.
Волоські горіхи подрібніть в крихту.
Помідори помийте, очистіть від шкірки і наріжте будь-яким зручним способом. Подрібнені помідори також додайте в каструлю.
Потім додайте в суп волоський горіх, хмелі-сунелі, червоний перець, перемішайте, варити ще 7-10 хвилин.
Перевірити готовність рису і вимикайте вогонь. Дайте харчо трохи настоятися під кришкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо класичний Харчо з картоплею і рисом Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами Харчо по-грузинськи з яловичини з рисом