Якщо є бажання зробити холодець з свинини і курки, але свинячої ніжки в наявності немає, можна вирішити цю проблему за допомогою желатину. М’ясо відварюємо як зазвичай, а в бульйон додаємо розчинені гранули желатину – холодець добре схопиться після охолодження. Застиглий бульйон буде добре різатися і чимось нагадає холодець.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 700 гр.
  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Желатин швидкорозчинний – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати холодець з курки та свинини з желатином просто! Свинину і курку добре промиваємо. Якщо є надлишок жиру, його зрізаємо.

М’ясо ріжемо на великі шматки і укладаємо в об’ємну каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити поверхня шматків. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Коли з’явиться пінка, її обов’язково знімаємо, щоб бульйон був прозорим.

Варимо свинину з куркою три години. Після цього закладаємо ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння.

Також додаємо чищенную моркву цілком.

Потім кладемо лаврове листя, сіль за смаком і горошини перцю. Варимо ще одну годину. Знімаємо каструлю з плити і даємо бульйону з м’ясом охолонути до теплої температури.

В чашку вливаємо півсклянки бульйону і висипаємо желатин. Перемішуємо і даємо п’ятнадцять-двадцять хвилин настоятися, після чого трохи нагріваємо і повністю розчиняємо гранули.

Після закінчення варіння дістаємо з каструлі свинину і курку.

Моркву зберігаємо і нарізаємо фігурними шматочками. Цибуля і спеції викидаємо.

Бульйон проціджуємо через друшляк. У проціджений бульйон вливаємо желатинову рідину і перемішуємо.

М’ясо курки і свинину відокремлюємо від кісток. Решта кістки і хрящі викидаємо. Волокна ріжемо на шматочки або поділяємо руками. Укладаємо їх у форми для холодцю.

Поверх розкладаємо шматочки моркви і пропущений через прес часник. Після цього вливаємо бульйон.

Остуджуємо форми з рідким холодцем, а потім прибираємо їх на холод для застигання. Готовий холодець можна подавати з гірчицею, хроном, бальзамічним оцтом.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курки в каструлі Холодець з курки з желатином Холодець з свинини Холодець зі свинини з желатином