Концентрований і ароматний холодець можна приготувати зі свинячої рульки і курячих лапок. Приготуйте апетитне блюдо для вашого домашнього обіду або вечері.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Курячі лапки – 1 кг
  • Свиняча рулька – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Рецепт холодець з курячих лапок і свинячої рульки простий у приготуванні! Під водою промиваємо свинячу рульку і курячі лапки. Спочатку відварюємо рульку у великій каструлі близько 1 години.

Міняємо воду на нову, додаємо до рульки курячі лапки. Солимо, перчимо вміст, доповнюємо очищеним цибулею і варимо на середньому вогні ще 4 години. Періодично знімаємо піну.

Готові м’ясні продукти витягуємо з каструлі і остуджуємо. Далі відокремлюємо шматочки м’яса від кісточок.

Проціджуємо бульйон за допомогою марлі, після чого вливаємо його до м’яса. Прибираємо блюдо в холодильник на 10 годин.

Готовий домашній холодець викладаємо на тарілку і подаємо до столу з гарніром або соусом!

Холодець без желатину Холодець з курки Холодець з курки без желатину Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини і курки Холодець класичний