Оригінальний спосіб приготувати домашній холодець – з індичих шийок. Продукт дає багато соковитого м’яса, що надає страві особливий смак і поживність. Спробуйте для вашого обіднього столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Шия індички – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Вода – 2 – 2,5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати холодець з шиї індички без желатину? Підготуємо продукти за списком. Овочі очищаємо від шкірки, индюшиные шиї ретельно промиваємо.
Шийки розрізаємо на кілька частин, заливаємо водою, щоб вона покривала шийки і ставимо на плиту.
Сюди ж викладаємо цибулю, моркву, сіль, лавровий лист і горошини перцю.
Варимо бульйон близько 4 годин на слабкому вогні.
Половинку гострого чилі додаємо за годину до закінчення готування.
З каструлі викладаємо шиї і овочі. Остуджуємо.
Після остигання знімаємо м’ясо з ший індички. Кістки і хрящі використовувати не будемо.
Натираємо зубчики часнику і змішуємо їх з сумішшю перців.
М’ясо розкладаємо по глибоких тарілках, з’єднуємо його з часником і спеціями, а після заливаємо процідженим бульйоном.
Страву ставимо на ніч у холодильник і потім перекладаємо на сервірувальні тарілки.
Подавайте холодець з соусом, хлібом або овочами. Готово!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з індички