Якщо у вас є кухонний помічниця – скороварка, я пропоную скористатися їй і приготувати неймовірно апетитний, ароматний і наваристий холодець з яловичини. Закусочне блюдо виходить смачним, і відмінно виглядатиме на будь-якому святі.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Яловичі ноги – 2 шт.
- Яловичина або Яловичина на кістці – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 3,5 л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати холодець з яловичини в скороварці просто! Свинячу рульку і яловичі ніжки гарненько промийте, зачистіть ножем, викладіть в чашу скороварки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою. Додайте овочі, сіль, лавровий лист і чорний перець горошком і залийте холодною водою.
Закрийте кришку скороварки і клапан випускання пари. На панелі приладу встановіть програму «М’ясо», час приготування: 1 годину 15 хвилин. Готуйте до закінчення програми.
Після звукового сигналу вимкніть прилад, відкрийте клапан і кришку скороварки. Гарячий бульйон обережно процідіть в окрему ємність. М’ясо повністю остудіть, відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Підготуйте ємності для холодцю. Потім викладіть підготовлене м’ясо, рівномірно розподіливши його, зверху викладіть подрібнений часник.
Розсолом залийте м’ясо бульйоном так, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності і помістіть в холодильник застигати мінімум на 10 годин, а краще на всю ніч.
Я часто використовую силіконові формочки для кексів, так страва виглядає оригінально.
Апетитний холодець з яловичини, приготований в скороварці, викладіть на блюдо для подачі і прикрасьте зеленню і гірчицею, а потім подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся холодною закускою!
Холодець Холодець з свинини і яловичини Холодець з яловичини Холодець із яловичих ніг Холодець класичний