З величезною радістю хочу поділитися своїм улюбленим рецептом холодцю з яловичини з желатину. Холодець виходить смачним і ароматним. Чудовий варіант для ситного сімейного обіду. Приготуйте, і ніхто не залишиться байдужим!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 600 гр.
- Желатин харчовий – 45 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2,5 л
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з яловичини з желатином. Яловичину ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
З допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 3 години.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Додайте в бульйон лавровий лист, чорний перець горошком, сіль і викладіть очищений ріпчасту цибулю. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 3 години.
Готове м’ясо повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть.
Перемішайте бульйон, щоб желатин повністю розчинився.
Процідіть через дрібне сито і додайте подрібнений часник.
Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть м’ясо і рівномірно розподіліть його.
Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, а краще на ніч. Холодець з яловичини з желатином подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець класичний