Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачного холодцю зі свинячої рульки, приготованого в скороварці. Текстура закуски виходить щільною і добре застигла. Хороший варіант для смачного і ситного обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свиняча рулька – 2 шт.
- Курка – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 2,5 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати холодець зі свинячої рульки в скороварці просто! Свинячу рульку вимийте і зачистити ножем. Курку також добре промийте. Підготовлене м’ясо викладіть в чашу скороварки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою. Овочі викладіть у чашу приладу, додайте лавровий лист і чорний перець горошком.
Посоліть і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Закрийте кришку скороварки і клапан випускання пари. На панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 45 хвилин. Готуйте до закінчення програми.
Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку скороварки. Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Подрібнений часник додати до подрібненого м’яса і добре перемішайте. Підготуйте ємності для холодцю. Потім викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його по ємностях.
Розсолом залийте м’ясо бульйоном так, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.
Ароматний холодець зі свинячої рульки, приготований в скороварці, викладіть на блюдо для подачі і прикрасьте зеленню і овочами, а потім подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини і курки Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки і курки