Сьогодні я хочу поділитися чудовим рецептом ситного наваристого холодцю зі свинячої рульки з желатином. Взагалі ця страва являє собою національне блюдо російської, білоруської та української кухні. Холодець – апетитне блюдо з загустів м’ясного бульйону з шматочками м’яса.Обов’язково приготуйте закуску і почастуєте своїх близьких.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Свиняча рулька – 1,2 кг
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Курячі крильця – 300 гр.
  • Курячі ніжки – 300 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 3,5 л.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати холодець зі свинячої рульки з желатином? Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування холодцю. Свинячу рульку ретельно вимийте і зачистити ножем. Курячу грудку, крила і гомілки також добре промийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.

Свинячу рульку викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 1 годину.

Після закінчення часу додайте курячу грудку, гомілки і крила. Викладіть очищений ріпчасту цибулю та моркву. Долийте гарячу воду, якщо потрібно. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні 4 години.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Відлийте склянку бульйону і остудіть. В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

У більшу частину бульйону видавіть очищений часник, скориставшись пресом. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте в основний бульйон. Перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.

Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.

Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, але краще всього на ніч.

Апетитний ароматний холодець зі свинячої рульки з желатином подавайте на стіл порційно.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець зі свинячої рульки з желатином Холодець зі свинячої рульки і курки