Сьогодні я хочу поділитися чудовим рецептом ситного наваристого холодцю зі свинячої рульки з желатином. Взагалі ця страва являє собою національне блюдо російської, білоруської та української кухні. Холодець – апетитне блюдо з загустів м’ясного бульйону з шматочками м’яса.Обов’язково приготуйте закуску і почастуєте своїх близьких.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Свиняча рулька – 1,2 кг
- Куряче філе – 500 гр.
- Курячі крильця – 300 гр.
- Курячі ніжки – 300 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Вода – 3,5 л.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати холодець зі свинячої рульки з желатином? Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування холодцю. Свинячу рульку ретельно вимийте і зачистити ножем. Курячу грудку, крила і гомілки також добре промийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Свинячу рульку викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 1 годину.
Після закінчення часу додайте курячу грудку, гомілки і крила. Викладіть очищений ріпчасту цибулю та моркву. Долийте гарячу воду, якщо потрібно. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні 4 години.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Відлийте склянку бульйону і остудіть. В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину. Часник очистіть від лушпиння і промийте.
У більшу частину бульйону видавіть очищений часник, скориставшись пресом. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте в основний бульйон. Перемішайте до однорідної консистенції.
Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.
Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, але краще всього на ніч.
Апетитний ароматний холодець зі свинячої рульки з желатином подавайте на стіл порційно.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець зі свинячої рульки з желатином Холодець зі свинячої рульки і курки