Листя щавлю використовують для приготування супів в період, поки на рослинах ще немає суцвіть, також не варто брати старі листя. Холодник з щавлю має приємну кислинку і поєднується зі сметаною, яйцями, огірками та іншою зеленню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Щавель – 100 гр.
- Редис – 8 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт холодник з щавлю смачний! Попередньо зваріть яйця круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
Листя щавлю залийте водою, залиште на 5-7 хвилин, потім промийте під проточною водою, щоб змити з нього пісок та інше сміття. Відкиньте щавель на друшляк, після наріжте смужками 1-1,5 сантиметра завтовшки.
Редиска, огірки та зелень також помийте. Редис наріжте кільцями, огірки – кубиками. Зелень просто дрібно порубаєте ножем.
Влийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння. Покладіть щавель, поваріть 5-7 хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть відвар.
До охолодженого відвару додайте нарізані редис, огірки, яйця, зелений лук і кріп. Перемішайте, посоліть за смаком, заправте холодник сметаною.
Холодник краще готувати невеликими порціями і є за один раз, інакше він може скиснути. Перед подачею суп можна поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!
Борщ холодный Холодник з щавлю Холодник на воді Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса