Скільки не пробувала приготувати кабачкову ікру, завжди виходило дуже смачно. Якось натрапила на ще один рецепт кабачкової ікри з майонезом, і вирішила приготувати, про що потім ні разу не пошкодувала. Спочатку мене збентежив майонез в складі, але потім я зрозуміла, що саме він надає ікрі ніжність і приємну текстуру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки (очищені) – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати ікру кабачкову з майонезом магазинна? Першим ділом приготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкової ікри з майонезом. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Якщо використовуєте молоді кабачки, можна пропустити цей крок.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.
Очищені кабачки наріжте і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна скористатися блендером.
Очищений ріпчасту цибулю також наріжте і подрібніть через м’ясорубку або за допомогою кухонного комбайна або блендера. Подрібнені овочі з’єднайте в каструлі з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.
В овочеву масу додайте майонез.
Наступним кроком влийте необхідну кількість рослинного масла і додайте томатну пасту, а потім ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 50-60 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, чорного меленого перцю, лавровий лист і варіть ще близько години.
Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра пальчики оближеш