Ікра з баклажанів – не просто смачна закуска, яка поєднується з багатьма стравами, але і справжня скарбниця вітамінів. І все це завдяки основного інгредієнту – баклажана, який сприятливо впливає на травну систему. За бажанням ви можете регулювати гостроту закуски: любителі гостренького можуть додати в баклажанну ікру більшу кількість перцю.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Морква – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Готувати ікру з баклажанів на зиму без стерилізації легко! Займемося підготовкою баклажанів. Спершу їх необхідно вимити, просушити і нарізати великим кубиком. Потім викладаємо подрібнену баклажан в глибоку миску, солимо і залишаємо на півгодини для того, щоб баклажани пустили сік. Разом з соком вийде гіркоту. Через півгодини викладаємо баклажани на друшляк, що допоможе позбутися гіркого соку.
Промиваємо і очищаємо від шкірки морква, після чого натираємо її на тертці. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо кубиком.
Болгарський перець також промиваємо, видаляємо з нього насіння і плодоніжку, а потім нарізаємо кубиком.
Розігріваємо сковороду, политу олією і обсмажуємо на неї моркву, цибулю і болгарський перець. Обсмажуємо овочі протягом п’ятнадцяти хвилин, не забуваючи періодично помішувати. Після того, як овочі будуть готові, викладаємо їх в окрему каструлю.
Окремо на сковорідці обсмажуємо баклажани.
Обсмажені баклажани відправляємо в каструлю до інших овочів.
Промиваємо помідори, заливаємо їх на п’ятнадцять хвилин окропом, потім даємо їм трішки охолонути і знімаємо з них шкірку. Після цього нарізаємо помідори невеликим кубиком, попередньо видаливши з кожного плоду плодоніжку. Подрібнені помідори з’єднуємо з овочевою масою в каструлі.
Каструлю з овочами ставимо на вогонь і постійно помішуємо її вміст. Варимо до готовності. За кілька хвилин до зняття каструлі з вогню присмачую її вміст подрібненим часником, цукром, сіллю, оцтом. Все добре перемішуємо.
Залишилося ікру розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками.
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму