Баклажани і кабачки добре поєднуються один з одним, ці овочі разом можна використовувати в домашніх заготовках. Ікра з баклажанів і кабачків має ніжну консистенцію і гострий смак. Вона підійде для закуски, бутербродів і складного гарніру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 1,5 кг
- Кабачки – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати ікру з баклажанів і кабачків на зиму? Баклажани помийте і наріжте кружечками. Перекладіть їх у велику миску, пересипте сіллю і залиште на час, щоб пішла гіркота.
Морквину помийте, очистіть і натріть на тертці. Кабачки, помийте, очистіть від шкірки і насіння, натерти на тертці м’якоть. З лука зніміть піну і також натріть його на тертці.
Помідори помийте, вирізати плодоніжки і подрібніть їх в м’ясорубці. Баклажани трохи відіжміть і також пропустіть їх через м’ясорубку.
У велику каструлю перекладіть все подрібнені овочі, поставте її на плиту, доведіть овочеву суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 1,5-2 години. З зубчиків часнику зніміть піну і продавіть з пресом. За 15 хвилин до готовності додайте в ікру часник, добре перемішайте вміст каструлі.
Гарячу ікру розкладіть по сухим стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками. Укутайте загортання в теплу ковдру і залиште остигати. Зберігайте ікру в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків