Вашій увазі представлений простий рецепт приготування кабачкова ікра на 3 кг кабачків. Це блюдо стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і улюбленим гарнірів. Для того, щоб ікра вийшла максимально ніжною, при виборі інгредієнтів слід віддавати перевагу виключно молодим кабачків з тонкою шкіркою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Часник 7 зуб.
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка – 2 гілки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри на 3 кг кабачків? У першу чергу займемося підготовкою овочів. Кабачок промиваємо, потім нарізаємо кубиками середнього розміру.
Моркву промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
Цибулину, очищену від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
На розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинної олії, додаємо подрібнені кабачки і обсмажуємо їх до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
Готові кабачки перекладаємо в іншу тарілку за допомогою шумівки.
На сковороду, де смажилися кабачки, викладаємо подрібнену цибулю.
Після того, як цибуля стане прозорим, викладаємо його на тарілку до кабачків.
Наступний крок – обсмажуємо на сковорідці моркву.
Далі обсмажені кабачки, цибулю і моркву доводимо до пюреобразного стану за допомогою блендера або м’ясорубки.
Овочеве пюре переливаємо в каструлю і після закипання варимо протягом сорока хвилин.
Через півгодини після варіння в овочеве пюре додаємо зелень, пропущений через прес часник, сіль, перець, цукор, а також томатну пасту.
Отриману масу ретельно перемішуємо і варимо ще десять хвилин.
Залишилося ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати кришками.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра як в магазині ПП рецепти з кабачків Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків на сковороді