Вашій увазі представлений простий рецепт приготування кабачкова ікра на 3 кг кабачків. Це блюдо стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і улюбленим гарнірів. Для того, щоб ікра вийшла максимально ніжною, при виборі інгредієнтів слід віддавати перевагу виключно молодим кабачків з тонкою шкіркою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Часник 7 зуб.
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри на 3 кг кабачків? У першу чергу займемося підготовкою овочів. Кабачок промиваємо, потім нарізаємо кубиками середнього розміру.

Моркву промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.

Цибулину, очищену від лушпиння, нарізаємо півкільцями.

На розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинної олії, додаємо подрібнені кабачки і обсмажуємо їх до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Готові кабачки перекладаємо в іншу тарілку за допомогою шумівки.

На сковороду, де смажилися кабачки, викладаємо подрібнену цибулю.

Після того, як цибуля стане прозорим, викладаємо його на тарілку до кабачків.

Наступний крок – обсмажуємо на сковорідці моркву.

Далі обсмажені кабачки, цибулю і моркву доводимо до пюреобразного стану за допомогою блендера або м’ясорубки.

Овочеве пюре переливаємо в каструлю і після закипання варимо протягом сорока хвилин.

Через півгодини після варіння в овочеве пюре додаємо зелень, пропущений через прес часник, сіль, перець, цукор, а також томатну пасту.

Отриману масу ретельно перемішуємо і варимо ще десять хвилин.

Залишилося ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати кришками.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра як в магазині ПП рецепти з кабачків Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків на сковороді