Кабачкова ікра на зиму готується без майонезу з попередньо обсмажених овочів. Замість помідорів можна додати до її складу томатну пасту, це дозволить вам заощадити час приготування.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 кг
- Морква – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Масло олію – 100 мл
- Оцет яблучний 6% – 20 мл
- Томатна паста – 90 мл
- Сіль – 7 гр.
- Цукор-пісок – 10 гр.
- Часник – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру без майонезу. Цибулю і моркву очистіть, сполосніть водою і наріжте кубиками. Кабачки вимити, при необхідності видаліть тверду шкірку і насіння, м’якоть наріжте.
Лук обсмажте на невеликій кількості соняшникової олії до золотистого кольору, потім додайте до нього моркву. Окремо обсмажте кабачки.
Перекладіть всі обсмажені овочі у велику каструлю або казан, поставте його на повільний вогонь і тушкуйте овочі протягом 15-20 хвилин. Всі інгредієнти повинні стати м’якими. Потім овочеву масу подрібніть блендером до однорідності. Після цього додайте томатну пасту, цукор, сіль і перець, знову поставте на вогонь і тушкуйте під кришкою 10-12 хвилин.
Останнім кроком додайте в ікру подрібнений часник і оцет, перемішайте, тушкуйте 10 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню. Розкладіть гарячу ікру з сухим стерилізованим банкам, закупорьте їх кришками. Банки укутайте теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Зберігати ікру рекомендується в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки