Хочу поділитися рецептом кабачкової ікри, яким я користуюся на протязі довгого часу. Закуску з кабачків можна готувати шматочками або подрібненому вигляді. Але так як заготовка має назву «кабачкова ікра», то я готую тільки в подрібненому вигляді.
Інгредієнти: на 2 л.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Кабачки – 3 кг
- Томатна паста – 300 гр.
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру без моркви з томатною пастою на зиму легко! Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння.
Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Викладіть в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, томатної пасти, олії, солі і меленого чорного перцю.
Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 2 години, періодично помішуючи.
За 30 хвилин до кінця приготування влийте столовий оцет і добре перемішайте.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть 2-3 хвилини.
Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки