Радянська ікра була приголомшливо смачною за рахунок застосовуваних стандартів того часу. Її можна було їсти цілими банками. Даний варіант приготування максимально наближений до стандартів якості срср, а використання корінців зелені додасть той самий бажаний смак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Корінь селери – 0.5 ст. л.
- Корінь петрушки – 0.5 ст. л.
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник 8 зуб.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Масло рослинне – 0,1 л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачкову ікру по ГОСТу СРСР? У каструлю з прогрітим маслом засипте нарізану кубиками цибулю та моркву.
Кабачок (бажано цукіні) вимийте, очистіть шкірку і наріжте кубиками. Перекладіть в каструлю і перемішайте.
Варіть овочеву масу на малому вогні, помішуючи, і коли маса осяде і рідина випарується (близько 20 хвилин) додайте коріння селери і петрушки, спеції і томатну пасту, всипте досить дрібно порубаний часник.
Варіть ікру 40 хвилин, помішуючи. Потім подрібніть масу блендером в пюре на невеликій швидкості, поваріть 10 хвилин. Додайте оцет і варіть 3 хвилини, помішуючи.
Розподіліть гарячу ароматну ікру по стерильним банкам і закупорьте кришками. Переверніть тару догори дном, накрийте теплим пледом на добу для спокійного остигання.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра на зиму Страви з кабачків