Кабачкова ікра – дуже смачна закуска, яку на зиму зазвичай заготовляють у великій кількості. Для спрощення цього процесу можна використовувати термомікс. Термомікс – унікальна альтернатива іншим кухонним пристосуванням. Приготувати в ньому кабачкову ікру вийде просто і швидко.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Кабачки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Томатна паста – 50 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру в термомікс. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кабачок промити, при необхідності очистіть від шкірки і насіння. Ріпчасту цибулю, часник і моркву також необхідно очистити. Потім очищену моркву і кабачок нарізати на кілька частин.
термомікс відправляємо моркву, ріпчасту цибулю і часник. Виставляємо швидкість 5 і подрібнюємо овочі протягом 5 секунд.
Далі поміщаємо в термомікс до решти інгредієнтів кабачок, подрібнюємо його протягом 5 секунд на швидкості 5.
До подрібненим овочів додаємо олію, томатну пасту, цукровий пісок і сіль. Встановлюємо на термомікс температуру 100 градусів на 30 хвилин (1 швидкість). За 10 хвилин до готовності в ікру необхідно додати оцет.
Після завершення програми виставляємо швидкість 6 і все перемішуємо протягом 5-7 секунд.
Готову ікру розкладаємо по стерилізованим ємкостей, закорковуємо їх кришками. Остуджуємо кабачкову ікру при кімнатній температурі.
Кабачкова ікра, приготована в термомікс, готова!
Приємного вам апетиту!
Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму