Апетитну кабачкову ікру можна приготувати за домашнім рецептом. Вийде не гірше, ніж з магазину! Овочева заготівля універсальна в своєму вживанні: вона може бути і соусом, і важливою складовою холодних закусок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру як в магазині просто! Підготуємо всі необхідні продукти. Овочі промиваємо і очищаємо від шкірки. Кабачки ще й від насіння, при необхідності.

Кабачки нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву пропускаємо через крупну тертку. Цибулю подрібнюємо.

Викладаємо овочі в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо до продуктів воду, доводимо до кипіння й тушкуємо 40 хвилин.

Після того, як овочі приготуються, вони виділять достатню кількість рідини. Її необхідно акуратно злити.

Тепер тушковані овочі подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману кашку знову відправляємо в каструлю. Сюди ж вливаємо олію, додаємо томатну пасту, сіль і перець. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати оцет і знову все розмішати.

Розливаємо ікру в чисті банки і стерилізуємо у каструлі з водою приблизно 20 хвилин. Після чого виймаємо, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра як в магазині ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків