Апетитну кабачкову ікру можна приготувати за домашнім рецептом. Вийде не гірше, ніж з магазину! Овочева заготівля універсальна в своєму вживанні: вона може бути і соусом, і важливою складовою холодних закусок.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру як в магазині просто! Підготуємо всі необхідні продукти. Овочі промиваємо і очищаємо від шкірки. Кабачки ще й від насіння, при необхідності.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву пропускаємо через крупну тертку. Цибулю подрібнюємо.
Викладаємо овочі в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо до продуктів воду, доводимо до кипіння й тушкуємо 40 хвилин.
Після того, як овочі приготуються, вони виділять достатню кількість рідини. Її необхідно акуратно злити.
Тепер тушковані овочі подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману кашку знову відправляємо в каструлю. Сюди ж вливаємо олію, додаємо томатну пасту, сіль і перець. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати оцет і знову все розмішати.
Розливаємо ікру в чисті банки і стерилізуємо у каструлі з водою приблизно 20 хвилин. Після чого виймаємо, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра як в магазині ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків