В цьому рецепті кабачкового торта традиційний майонез для прошарку замінюється сметаною, що робить тортик більш ніжним і менш калорійним. Додамо до торту свіжі помідори і тертий сир. Торт запечемо в духовці, що значно відрізняє його від інших кабачкового тортів. Спробуйте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки (3 шт) – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати кабачковий торт зі сметаною просто! Спочатку приготуйте кабачкові коржі для торта. Кабачки почистіть від шкірки і насіння і натріть їх на крупній тертці. Потім додайте яйця, сіль і перець за смаком і добре перемішайте.

Додати до кабачків борошно і замісіть тісто. Воно має бути консистенції густої сметани. Якщо тісто рідкувате, то можете додати борошна. У вас повинно вийти 6-7 коржів.

З приготованого тесту спечіть на розігрітому рослинному маслі коржі товщиною до 0,5 см. Обсмажте коржі з обох боків до золотистого кольору. Спечені коржі покладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло і охолодити їх.

Для крему змішайте в окремій мисочці сметану з нарізаним кропом і подрібненим часником.

Наріжте на тонкі кружечки помідорів і натріть на крупну тертку шматочок твердого сиру. Для збирання торта деко застеліть папером для випічки і по черзі укладіть на нього кабачкові коржі. Кожен корж змащуйте сметанним кремом, розкладайте на крем скибочки помідорів і посипайте натертим сиром. На останньому верхньому коржі повинні бути тільки крем і тертий сир.

Торт поставте на 30 хвилин у духовку, розігріту до 200°С. Приготований кабачковий торт зі сметаною обов’язково охолодіть протягом 2-х годин і потім подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Пиріг з кабачків Пироги Торт з кабачків Торти