В цьому рецепті кабачкового торта традиційний майонез для прошарку замінюється сметаною, що робить тортик більш ніжним і менш калорійним. Додамо до торту свіжі помідори і тертий сир. Торт запечемо в духовці, що значно відрізняє його від інших кабачкового тортів. Спробуйте!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки (3 шт) – 1 кг
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сметана – 250 мл
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати кабачковий торт зі сметаною просто! Спочатку приготуйте кабачкові коржі для торта. Кабачки почистіть від шкірки і насіння і натріть їх на крупній тертці. Потім додайте яйця, сіль і перець за смаком і добре перемішайте.
Додати до кабачків борошно і замісіть тісто. Воно має бути консистенції густої сметани. Якщо тісто рідкувате, то можете додати борошна. У вас повинно вийти 6-7 коржів.
З приготованого тесту спечіть на розігрітому рослинному маслі коржі товщиною до 0,5 см. Обсмажте коржі з обох боків до золотистого кольору. Спечені коржі покладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло і охолодити їх.
Для крему змішайте в окремій мисочці сметану з нарізаним кропом і подрібненим часником.
Наріжте на тонкі кружечки помідорів і натріть на крупну тертку шматочок твердого сиру. Для збирання торта деко застеліть папером для випічки і по черзі укладіть на нього кабачкові коржі. Кожен корж змащуйте сметанним кремом, розкладайте на крем скибочки помідорів і посипайте натертим сиром. На останньому верхньому коржі повинні бути тільки крем і тертий сир.
Торт поставте на 30 хвилин у духовку, розігріту до 200°С. Приготований кабачковий торт зі сметаною обов’язково охолодіть протягом 2-х годин і потім подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Пиріг з кабачків Пироги Торт з кабачків Торти