Знаменита качка по-пекінськи з апельсинами в духовці – блюдо, яке підкорить вас з першого шматочка. Це безпрограшний варіант для будь-якого торжества і сімейного вечері. Так як качине м’ясо дуже жирне, рекомендуємо на гарнір приготувати рис на пару або овочевий салат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Апельсин – шт.
- Лимон – 1 шт.
- Рожеве солодке вино або Біле солодке вино Червоне солодке вино – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати качку по-пекінськи з апельсинами в духовці. У миску видавіть сік одного апельсина і лимона. Додайте соняшникову олію, сіль і спеції. Тушку качки натріть всередині і зовні отриманим маринадом і відправте в холодильник на годину.
Апельсини наріжте на невеликі часточки і нафаршируйте ними качку. В залежності від розміру вам знадобиться 1-2 фрукта.
Скріпіть черевце зубочистками.
Прогрійте духовку до 180 градусів, качку помістіть в пакет для запікання. Готуйте качку 2 години.
Натріть на тертці цедру одного апельсина і видавіть з нього сік. Змішайте цедру, сік, вино і мед. Суміш поставте на середній вогонь і варіть до стану густого сиропу, потім процідіть.
Вийміть качку з духовки, запечені апельсини вийміть з неї і помістіть поруч на блюдо. Полийте гарячим сиропом, прикрасьте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка цілком в рукаві в духовці