Для тих, хто ще не визначився з меню для святкового столу, пропонується запекти качку з айвою і яблуками. Качка набагато смачніше курки і гусака, і вона не частий гість на столі, так як купити хорошу птицю важко. Для святкового варіанту качка маринується протягом 10 годин, потім запікається під ароматним соусом. Фарширується качка айвою з яблуком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 2.5 кг
  • Айва – шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Для маринаду: –
  • Коньяк – ст. л.
  • Розмарин сушений – 2 ч. л.
  • Приправа для курки – 4 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Для соусу: –
  • Апельсин – 2 шт.
  • Гранатовий сік – 5 ст. л.
  • Коньяк – 70 мл
  • М’ясний сік – 100 мл

Процес приготування:

Готувати качку з айвою і яблуками в духовці просто! Для запікання краще візьміть підготовлену тушку птиці: французьку, німецьку або угорську. У такий птиці багато м’яса і вона нежирна. Спочатку підготуйте маринад для качки. Розітріть В ступці сухий розмарин. Додайте сіль, спеції для птиці, коньяк і оливкове масло. Ці інгредієнти добре перемішайте. Потім маринадом намажте тушку зі всіх сторін і окремо намажте їм пташиний лівер, який додається до такої тушці. Качку залиште для маринування на 10 годин.

Після закінчення цього часу підготуйте фрукти для начинки. Айву і яблука промийте, наріжте на 6 шматочків і полийте лимонним соком, щоб не потемніли.

Підготовлені шматочки фруктів покладіть в черевце птиці і краї його щільно закріпіть зубочистками. Потім качку помістіть на складену в 2 шари фольгу. Поряд з тушкою покладіть відрізані фаланги крил і шийну частину, серце і шлунок. Тушку щільно загорніть у фольгу і перекладіть на деко. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 220°С протягом 40 хвилин.

Потім переведіть температуру духовки до 180°С і запікайте тушку ще 50 хвилин. За цей час підготуйте соус для птиці. Відіжміть сік апельсинів, додайте коньяк і гранатовий сік і все добре перемішайте. Айви і 2 яблука наріжте на невеликі часточки.

Після другого запікання качку дістаньте з духовки і розгорніть фольгу. 100 мл качиного соку перелийте до соусу. Навколо тушки укладіть шматочки айви і помістіть птицю в духовку. Запікайте її ще 30 хвилин. За цей час 3-4 рази полийте приготованим соусом качку (по 5-6 столових ложок на один полив). Через 30 хвилин перекладіть до птиці печінку і шматочки яблук і запікайте ще 30 хвилин. Кожні 10 хвилин птицю поливайте соусом. Потім на 15 хвилин включіть в духовці турбогриль або збільшіть температуру до 220°С і запікайте качку до рум’яної скоринки. Птицю можна перевернути на інший бік.

Запечену качку з айвою і яблуками акуратно перекладіть на велике блюдо. Поруч розкладіть запечені фрукти і на деякий час прикрийте тушку фольгою. Потім блюдо можете подавати до святкового столу.

Їжте на здоров’я!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з апельсинами в духовці Качка з яблуками і апельсинами в духовці Качка з яблуками у фользі в духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік