Качка з рисом і айвою буде у вас особливим і ефектною прикрасою на святковому столі, так і альтернативою традиційної курці. Рис з айвою є класичною начинкою для цієї птиці. Ваше блюдо оцінить навіть прискіпливий гурман. В рецепті вам пропонується попередньо на ніч замочити тушку в розчині солі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Соєвий соус – 20 мл
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Вода – 20 мл
  • Для начинки: –
  • Рис довгозерний – 1 склянка
  • Айва – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Курага – 1 жменя
  • Фундук – 2 жмені
  • Шафран – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 1.5 склянки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати качку з рисом і айвою в духовці? Спочатку добре підготуйте тушку для запікання. В глибоку посуд покладіть птицю, повністю залийте холодною водою і насипте сіль. Качку в розчині солі на ніч поставте в холодне місце.

Після закінчення цього часу можете приступати до готування. Цибулину і айву почистіть і наріжте на невеликі шматочки. Потім обсмажте в розігрітому оливковому маслі протягом однієї хвилини.

Потім додайте до них промиту і нарізану на шматочки курагу і подрібнений фундук. Посмажте це все ще одну хвилину.

Рис добре промити холодною водою і перекладіть до обсмаженою інгредієнтів.

Потім рис залийте потрібною кількістю гарячої води і додайте щіпку шафрану. Коли бульйон закипить, зробіть мінімальний вогонь і готуйте рис, поки він не вбере всю воду. Рис повинен залишитися недовареним.

В окремому посуді приготуйте маринад із зазначених інгредієнтів в рецепті. Качку вийміть з розсолу і витріть насухо рушником. Потім за допомогою шприца просочіть птицю маринадом, особливо в частинах, де більше м’яса.

В черевце птиці укладіть рисову начинку. Краї черевця щільно закріпіть зубочистками. Підготовлену тушку укладіть в рукав і кінці його скріпіть кліпсами. Рукав проколювати не обов’язково. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 години.

Після закінчення цього часу деко з качкою вийміть з духовки і рукав надріжте. Можете покласти поруч із тушкою шматочки айви і яблука. Продовжуйте запікати птаха ще 40 хвилин. За цей час вона покриється рум’яною скоринкою.

Запечену качку акуратно перекладіть на велике блюдо і подайте до столу.

Потім вже на блюді можете розрізати тушку на шматочки.

Святкова качка з рисом і айвою готова.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з рисом в духовці Качка цілком у духовці