Качка з рисом і айвою буде у вас особливим і ефектною прикрасою на святковому столі, так і альтернативою традиційної курці. Рис з айвою є класичною начинкою для цієї птиці. Ваше блюдо оцінить навіть прискіпливий гурман. В рецепті вам пропонується попередньо на ніч замочити тушку в розчині солі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Качка домашня – 1 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Для маринаду: –
- Соєвий соус – 20 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Вода – 20 мл
- Для начинки: –
- Рис довгозерний – 1 склянка
- Айва – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Курага – 1 жменя
- Фундук – 2 жмені
- Шафран – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1.5 склянки
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку з рисом і айвою в духовці? Спочатку добре підготуйте тушку для запікання. В глибоку посуд покладіть птицю, повністю залийте холодною водою і насипте сіль. Качку в розчині солі на ніч поставте в холодне місце.
Після закінчення цього часу можете приступати до готування. Цибулину і айву почистіть і наріжте на невеликі шматочки. Потім обсмажте в розігрітому оливковому маслі протягом однієї хвилини.
Потім додайте до них промиту і нарізану на шматочки курагу і подрібнений фундук. Посмажте це все ще одну хвилину.
Рис добре промити холодною водою і перекладіть до обсмаженою інгредієнтів.
Потім рис залийте потрібною кількістю гарячої води і додайте щіпку шафрану. Коли бульйон закипить, зробіть мінімальний вогонь і готуйте рис, поки він не вбере всю воду. Рис повинен залишитися недовареним.
В окремому посуді приготуйте маринад із зазначених інгредієнтів в рецепті. Качку вийміть з розсолу і витріть насухо рушником. Потім за допомогою шприца просочіть птицю маринадом, особливо в частинах, де більше м’яса.
В черевце птиці укладіть рисову начинку. Краї черевця щільно закріпіть зубочистками. Підготовлену тушку укладіть в рукав і кінці його скріпіть кліпсами. Рукав проколювати не обов’язково. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 години.
Після закінчення цього часу деко з качкою вийміть з духовки і рукав надріжте. Можете покласти поруч із тушкою шматочки айви і яблука. Продовжуйте запікати птаха ще 40 хвилин. За цей час вона покриється рум’яною скоринкою.
Запечену качку акуратно перекладіть на велике блюдо і подайте до столу.
Потім вже на блюді можете розрізати тушку на шматочки.
Святкова качка з рисом і айвою готова.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з рисом в духовці Качка цілком у духовці