Дуже смачне блюдо з солодкими нотками. Качка фарширується рисом і чорносливом –нетривіальне поєднання, яке в підсумку дає чудовий результат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Рис білий – 0,5 – 1 ст.
- Чорнослив – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати качку з рисом і чорносливом в духовці? Рис замочити на півгодини, потім злийте воду і промийте його кілька разів.
Поставте варитися рис, трохи не доводячи його до готовності вимкніть вогонь і промийте.
Чорнослив залийте окропом на 10-15 хвилин, потім промийте і наріжте.
Змішайте рис і чорнослив.
Качку ретельно промийте всередині і зовні, обсушити паперовими рушниками.
Натріть тушку сумішшю солі і меленого перцю всередині і зовні.
Нафаршируйте сумішшю качку рису і чорносливу. Краї черевця закріпіть зубочистками.
Оберніть качку в фольгу і помістіть в духовку, розігріту до 190 градусів на 3,5 години. Потім розгорніть фольгу, приберіть витопився жир і дайте качці підрум’яниться ще півгодини при 170 градусах.
Качка з рисом і чорносливом готова.
Приємного апетиту!
Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з чорносливом у фользі в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік