Ніщо так не освіжає і не робить більш соковитим качине м’ясо, як яблука і чорнослив. Це нестаріюча класика, яка за смаком практичні всім. Для маринаду качки будемо використовувати суміш меду, соєвого соусу, гірчиці і лимонного соку. Така суміш відмінно поєднується як з м’ясом, так і з фруктовою начинкою. А також є запорукою того, що на поверхні тушки золотава скоринка зарум’яниться.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Чорнослив – 100 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку з яблуками і чорносливом в рукаві у духовці? Тушку качки ретельно миємо і зачищаємо від усіх забруднень. При необхідності смалимо. Жирові ділянки в області куприка і шиї вирізаємо – це допоможе позбутися специфічного неприємного запаху.
Обсушуємо качку зсередини і зовні паперовими рушниками і натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
Змішуємо інгредієнти для маринаду: в миску наливаємо соєвий соус, оливкова олія, мед, гірчицю і лимонний сік. Якщо мед твердий, розігріваємо його в мікрохвильовці до рідкого стану, щоб його було простіше змішати з іншими компонентами. Добре збовтуємо всі разом.
Змащуємо тушку отриманим маринадом, намагаючись не пропустити жодної ділянки.
Після цього поміщаємо качку відповідного розміру ємність, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник для маринування. Залишаємо тушку для маринування як мінімум на шість годин. Ідеально, якщо витримати добу.
Коли качка промаринується, переходимо до її заповнення. Кислі або кисло-солодкі яблука промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Видаляємо насіннєві коробочки.
Чорнослив без кісточок моєму в теплій воді і обсушуємо на рушник.
Шматочками яблук і чорносливом начиняємо черевце качки. Краї шкіри, прикривають черевце, з’єднуємо і заколюємо зубочистками або зшиваємо щільними нитками.
Укладаємо начинену тушку в рукав для запікання. Міцно зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол для виходу пари.
Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин. Якщо кірочка на поверхні до кінця запікання здається вам недостатньо рум’яної, рукав можна розрізати і розкрити. У такому вигляді птах зарум’яниться за п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Готову качку дістаємо з духовки, обережно звільняємо від рукави і поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді разом із зеленню і бажаним гарніром. Ідеально підходить картоплю.
Смачного!