Качка відмінно поєднується з яблуками і чорносливом. Кисло-солодкі нотки вдало балансують за смаком жирноватое м’ясо птиці. Картопля виступає ситним гарніром – цей нейтральний овоч добре підтримує загальний смак запеченої страви. Яблука краще вибирати кисліші, чорнослив – той, що без кісточки. А в якості суміші для маринування будемо використовувати мед, майонез, часник, лимонну цедру і чорний мелений перець. За справу!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1,5 – 2 кг
  • Картопля – 800 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати качку з яблуками, картоплею і чорносливом в духовці, готуємо суміш для маринування. Для цього в невелику ємність поміщаємо розігрітий до рідкого стану мед, чорний мелений перець, лимонну цедру і сіль за смаком. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці. Отриману кашку додаємо до меду. Також кладемо майонез. Перемішуємо все разом, поки не вийде пов’язана напіврідка маса.

Тушку качки добре промиваємо. Видаляємо залишки пір’я, надлишок жиру зрізаємо. Після промивання тушку добре обсушуємо рушником від зайвої вологи. Натираємо підготовлену качку зсередини і зовні приготовленим маринадом. Викладаємо натерту тушку в підходящу ємність, закриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце для маринування сім-вісім годин.

Чорнослив ретельно миємо в теплій воді і обсушуємо рушником. Яблука ріжемо на великі шматки і вирізаємо насіннєві коробочки.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на великі частини. Посипаємо шматки картоплі сіллю і чорним меленим перцем по смаку, перемішуємо.

Промаринованную тушку качки наповнюємо підготовленим чорносливом і шматками яблук.

Укладаємо начинену птицю в рукав для запікання. Відрізок рукава робимо досить довгим, так як потрібно буде в нього помістити також і картоплю, що займе місце

Укладаємо поруч із тушкою шматки картоплі в рукав. Щільно зав’язуємо обидва краю рукава. Зверху робимо пару тонких проколів для виходу пари.

Поміщаємо рукав з качкою і картоплею на деко і встановлюємо на середньо-нижній рівень розігрітій до 180 градусів духовці. Запікаємо тушку протягом двох годин.

Після закінчення зазначеного часу пакет розрізаємо зверху і оголюємо тушку. Запікаємо у відкритому вигляді ще п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб скоринка підрум’янилася.

Готову качку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо. Розкладаємо на порційні тарілки шматки птиці разом з картоплею, яблуками і чорносливом. Подаємо в гарячому вигляді.

Смачного!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в майонезі в духовці Качка з картоплею в рукаві в духовці Качка з медом в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці